Батькам про режим дня молодших школярів

 Часто на батьківських консультаціях з'ясовується, що дитина не може заснути, і діти у багатьох лягають спати лише о 22-23 годині, збився режим дня і дитина стала незібраною, дратівливою. Тому обговоримо знову, чому так важливо дотримуватися режиму дня.

✔ Чим менше різких нововведень та змін у житті дитини, тим безпечніше вона сприймає світ і почувається спокійно.

✔ При дотриманні режиму дитина швидше адаптується до дитячого садка, легше вставатиме вранці до школи, її простіше вкласти на денний сон.

✔ Якщо є точний розклад сніданку, обіду, полуденку та вечері, це допоможе сформувати правильне ставлення до їди у дитини, без сухом'яток та перекушування.

✔ І взагалі дотримання режиму призводить до формування правильних звичок.

✔ Це не лише фундамент гармонійного психічного розвитку дитини, а й чудова можливість знайти вільний час батькам для себе.

❗Режим дня не повинен тиснути на дитину, а повинен допомагати розподіляти енергію протягом дня, організувати діяльність, а не придушувати ініціативу та пізнавальний інтерес.

❗У дітей повинен бути вільний час, коли вони можуть займатися чим завгодно, коли самі вирішують, що робитимуть: грати або лежати на дивані.

Як привчати до режиму?

✔Розпорядок дня дошкільнят батькам необхідно контролювати: нагадувати та допомагати слідувати.

✔Молодшому школяру можна віддати відповідальність за дотримання порядку дня. Наприклад, він сам може скласти собі графік.

✔Не забувайте про те, що і дитина також бере участь у плануванні та організації свого дня. Більше того, він сам (а) обирає пограти зараз чи почитати.

✔Ви можете використовувати помічників у підтримці порядку дня, наприклад, ставити будильник у телефоні.

✔Режим дня можна зробити у вигляді карток-картинок.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як налаштувати дитину на підготовку домашнього завдання?

Види дитячої агресії: що робити батькам❓